Сарадња са JetBrains компанијом

ВТШСС је продужио сарадњу са JetBrains компанијом која развија алатке намењене стручњацима који се баве развојем софтвера и управљањем пројеката.

ВТШСС у Крагујевцу је овим обезбедила 150 лиценци за читаву палету интегрисаних раздвојних окружења (IDEs) компаније JetBrains, укључујући и најпопуларнији IDE – IntelliJ IDEA Ultimate edition.

Компанија JetBrains иначе нуди проширену породицу интегрисаних раздвојних окружења (IDEs) за следеће програмске језике: Java, Kotlin, Ruby, Python, PHP, Objective-C, C++, Java Script и многе друге.

JetBrains такође производи алате који се баве развојем апликација уз помоћ .NET Framework-а, укључујући и ReShaper, dotTrace, dotMemory, dotCover и dotPeek, као и алате за развој софтвера на тимском нивоу: TeamCity за континуирану интеграцију и грађење менаџмента, YouTrack за проналажење грешака и Upsource за преглед кодова.

Ове лиценце су обезбеђене за активне студенте студијског програма ИНФОРМАТИКА. Студенти ће такође моћи да испробају IntelliJ IDEA у кабинету бр. 5 на ПМФ-у

Контакт особа: Александар Мишковић.