Милановић инжењеринг

Потписан је уговор о сарадњи са компанијом „Милановић инжењеринг“.

Студенти ВТШСС ће моћи да обављају стручну праксу у компанији „Милановић инжењеринг“.

Компанија „Милановић инжењеринг“ ће за наше студенте обезбедити бесплатан правоз као и топли оброк за време обављања стручне праксе.

Компанија „Милановић инжењеринг“ постоји од 2000. године и налази се у стопроцентном српском власништву. Основне делатности компаније су инжењеринг, конструкција и производња алуминијумских компоненти и помоћних алата за индустрију шинских возила, као и дизајнирање технолошких решења. У протеклих неколико година у изградњу и опремање две модерне хале укупне површине 25.000 квадратних метара компанија „Милановић инжењеринг“ уложила је више од 10 милиона евра, а стратешки план је да се до 2021. године производни простор прошири на 60.000 квадратних метара. Са преко 480 запослених и више од 80 инжењера, ова компанија користи сопствене пројектантске, производне и сервисно – монтажне капацитете. Захваљујући пажљивом праћењу захтева клијената и стеченом поверењу, број запослених, физички обим производње и укупни приходи вишеструко су увећани у последњих неколико година. Више од 95% својих производа и услуга „Милановић инжењеринг“ извози у државе Европске уније, Руску Федерацију, Сједињене Америчке Државе и афричке земље. Спада у ред компанија са континуираним растом производње и извоза, толико да је у односу на 2015. годину, извоз у прошлој значајно повећан.

Предуслов за даљу експанзију су квалитетни и дугорочни уговори са постојећим и будућим партнерима. Зато се у овој компанији у континуитету ради на усвајању нових производних процеса и примени нових стандарда, попут стандарда за авио индустрију. У „Милановић инжењерингу“ планирају да до краја 2017. године са производних линија ове компаније изађе комплетно заварена каросерија алуминијумског путничког вагона, што ће представљати наставак развојног процеса компаније. Такође, у сарадњи са немачким „Сиеменсом“, планирано је и активно учешће у развоју нове платформе Цоммутер Раил.

У оквиру компаније “Милановић инжењеринг” успешно послује и сектор производње постројења у области третмана пијаћих, процесних и отпадних вода, који је у потпуности опремљен да одговори на све захтеве инвеститора, имплементирајући најсавременија техничка и технолошка достигнућа како на тржишту Србије, тако и на тржиштима Европе, Африке и Блиског истока.

Када је реч о сарадњи са образовним институцијама, важно је напоменути да су у компанији “Милановић инжењеринг” још пре 10 година препознали значај дуалног образовања, па се у сарадњи са Политехничком школом у Крагујевцу ради на формирању модела средњег стручног образовања који ће као крајњи резултат дати квалитетне и квалификоване кадрове. Велику подршку пословању даје сарадња са водећим научно – истраживачким установама у Србији, као што су Факултет инжењерских наука из Крагујевца, Факултет техничких наука из Новог Сада, Машински факултет из Београда и многи други. Такође, континуирана сарадња са Привредним комором Србије овој компанији обезбеђује значајну подршку у међународном економском окружењу.

У Крагујевцу, 11. 09. 2017.