RAPP MARRINE Застава

Предузеће RAPP MARRINE Застава је власништво норвешке компаније RAPP Marine Group, која је у Крагујевцу присутна од 2006. године, када је купила предузеће „Застава машине“ из састава некадашњег холдинга „Застава“.

Према писању норвешке амбасаде, приватизација предузећа RAPP MARRINE Застава једна је од најуспешнијих у Србији. Како се наводи у саопштењу, та приватизација је доказ тога да државна компанија може бити претворена у успешног извозника. Ова компанија извози целокупну производњу делова за бродове, нафтне платформе и машине и запошљава 125 радника.

Данас, RAPP MARRINE Застава се показала као једна од ретких компанија која је освојила тржишта Норвешке, САД-а, Немачке, Азербејџана и Белгије, где извози 90% своје укупне производње. План је да ова фабрика постане производни центар за целу групу, која би производила готове производе а не само компоненте које би одмах пласирала на инострано тржиште.

Тежња Високе техничке школе струковних студија у Крагујевцу да својим студентима на прави начин и у квалитетним условима обезбеди могућност да стичу неопходна знања и искуство у успешном пословном амбијенту, као што је RAPP MARRINE Застава, довела је до сарадње са још једном успешном компанијом из окружења.

RAPP MARRINE Застава и наша Школа препознале су обострану корист у међусобној сарадњи, коју су употпуниле потписивањем Уговора који омогућава нашим студентима да обаваљају стручну праксу у једном од најуспешнијих предузећа у земљи.