Софтверско решење „ГАС ЗА СВЕ НАС“

Професор Академијe струковних студија Шумадија др Владимир Недић, (који је део ауторског тима заједно са Александром Поповићем дипл. инж. саобр., такође сарадником у настави Академије) је 14.02.2020. њеној екселенцији амбасадорки Уједињеног Краљевства, њеним сарадницима као и градоначелнику Крагујевца, и члановима градског већа за ICT/Smart City и Енергетску ефикасност презентирао софтверско решење „ГАС ЗА СВЕ НАС“.

Представљено решење је тренутно у изради, и финансирана је од стране фондова Велике Британије и UNDP (Програма Уједињених нација за развој у Србији). Решење је изабрано као најбоље у оквиру конкурса „Отворени подаци – Отворене могућности: Изазов отворених података“ расписаног од стране UNDP.

Ова апликација ће омогућити сектору јавног транспорта путника да ефикасније управљају својим пословним процесима као и грађанима да у реалном времену добију информације за колико времена стиже аутобус градског превоза и колико путника има у њему. Такође ће грађани бити у прилици да попуне и кратку анкету о нивоу задовољства услугама градског превоза.