Трибина – На матуру без аутомобила

Висока техничка школа је учествовала на трибини под називом „На матуру без аутомобила“, одржаној 08. маја, коју су организовале Средња стручна школа и Агенција за безбедност саобраћаја. Трибини су присуствовали и представници саобраћајне полиције.

Трибина је одржана са циљем да се подигне свест младих о опасностима управљања возилом под дејством алкохола и других опијата, нарочито имајући у виду да предстоји период у којем ће бити организоване прославе матурских вечери.

Агенција за безбедност саобраћаја је приказала симулаторе на којима је било могуће упоредити понашање возача у неалкохолисаном стању и понашање тог истог возача док носи такозване „пијане наочаре“ – наочаре које производе такве ефекте на учесника у саобраћају, као да је конзумирао опијате. Грешке возача у другопоменутом случају се драстично увећавају у односу на претходни.

Студенти Високе техничке школе имали су активну улогу на трибини, и као млади возачи али и као будући стручњаци у области превенције саобраћајних незгода.