Обавештења

Erasmus

Изјава о Еразмус политици: Висока техничка школа струковних студија у Крагујевцу основана је 1959. године и данас је једна од водећих високошколских установа примењених студија у Републици Србији. Школа нуди стручна и практична знања из области примењене информатике, машинства, индустријског инжењерства и друмског саобраћаја на студијским програмима првог и другог нивоа високошколског образовања. Од 2007. године студијски програми који се изводе у Школи су у складу са европским образовним стандардима предвиђеним Болоњском декларацијом.

цела вест

KLIKCon 2019.

У сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја у оквиру акције „Безбедност у саобраћају“, наша Школа је на првом „KLIKCon“ фестивалу одржаном у Крагујевцу, уз примену савремених симулатора, представила своје студијске програме.

цела вест

Трибина – На матуру без аутомобила

Висока техничка школа је учествовала на трибини под називом „На матуру без аутомобила“, одржаној 08. маја, коју су организовале Средња стручна школа и Агенција за безбедност саобраћаја.

цела вест

Дан отворених врата – април 2019.

Како би представила своје студијске програме и приближила њихов садржај и циљеве будућим студентима, Висока техничка школа је 23. априла организовала Дан отворених врата и угостила наставнике и ученике средњих стручних школа из Крагујевца и Централне Србије.

цела вест

Open data за Smart City

Град Крагујевац покренуо је портал отворених података, који је представљен на конференцији „Крагујевац град отворених података и могућности“ одржаној у оквиру Недеље отворених података на Факултету инжењерских наука.

цела вест

Преквалификације за ИТ

Програм обуке осмишљен је са циљем да брзо допринесе понуди талената на тржишту рада. Програм обуке за запослена лица спроводи Канцеларија за инфомационе технологије и електронску Управу у сарадњи са програмом Уједињених нација за развој (UNDP).

цела вест

EURASHE

EURASHE је Европска асоцијација високошколских институција које нуде програме сконцентрисане на струковно образовање и ангажоване су у примењеним и струковно-оријентисаним истраживањима у оквиру циклуса Болоње.

цела вест

Institut Curie Research Center

Дана 21.5.2018. године Висока техничка школа струковних студија у Крагујевцу потписала је уговор о техничко пословној сарадњи са Institut Curie Research Center из Париза.

цела вест

Comtrade

Висока техничка школа струковних студија из Крагујевца и компанија Comtrade настављају и ове године са сарадњом.

цела вест